15 november 2021: Studiedag TTC-gevers 'Kaleidoscoop'

Op maandag 15 november 2021 organiseert de Opleidingsadviescommissie (OAC) een dag speciaal voor TTC-gevers/opleiders. Deze dag met als titel: ‘Kaleidoscoop’ behelst acht verschillende korte workshops, ieder van een half uur. Acht opleiders presenteren één van hun meest favoriete en werkzame oefening die zij in hun eigen onderwijs gebruiken. 

Het is de bedoeling dat jij in de huid van beginnende systeemtherapeuten en systeemtherapeutisch werkers in opleiding kruipt en zelf ervaart hoe zo’n oefening uitwerkt. 

Hans Schuurman over “TOUW”
Een ervaringsgerichte oefening die ik gebruik als opening van de eerste zitting van een Inleiding Systeemtherapie. Cursisten ervaren hierbij het verschil tussen individueel en contextueel kijken en maken zodoende kennis met een ander paradigma dan zij in eerdere psychotherapie-opleidingen gewend zijn.

Naomi Ehrlich over "Kom je bij me?"
Hoe nodig jij een ander uit om bij je te komen? Hoe kom jij in beweging in contact en hoe neem jij ruimte in? Met deze thema’s werken we in een ervaringsgerichte oefening uit de haptotherapie. Observeren, luisteren, voelen en ervaren, maar vooral ook jezelf en de ander ontmoeten staat centraal in deze workshop.

Urmy Macnack over "Ziel-Verbinding"
In deze workshop is aandacht voor een transitionele ruimte. Middels een sjamanistisch ritueel brengen we een ode aan de spirituele en onzichtbare dimensies, de schepping, moeder aarde, de deelnemende zielen, voorouders en helende krachten van de natuur als wezenlijke onderdeel van de systemische helende context.

Jeroen Wierstra over “Uitbreiding van je repertoire”
In deze workshop maken we ruimte voor een ontmoeting. Je krijgt, op een speelse manier, de mogelijkheid om in contact te komen met een waarde of kwaliteit van jouzelf waarvan je hoopt dat je daar meer de aanwezigheid van kan voelen in je dagelijkse werk.

Mirjam Hinfelaar over “De Kussentjes”
In deze workshop wordt er een experimentele oefening gepresenteerd waarin verantwoordelijkheden, die kandidaten als belastend of zwaar ervaren in hun leven, verbeeld worden door kussentjes. Middels een "social sharing" ervaar je de kracht en de steun van de groep; zij helpen je om een met een systemische blik naar elk kussentje te kijken. De ervaring leert dat het verbinden van een beweging aan het uitspreken van een relativerende opmerking leidt tot een andere benadering en misschien wel tot het loslaten van verantwoordelijkheden. De groep stelt reflectie vragen die zich hoofdzakelijk beperken tot de vier vragen uit de Byron Katie methode. Ga het beleven!!

Ianthe Leeuw- Tjiong over “Verbinding in beweging”
In deze workshop ervaren cursisten aan den lijve hoe een gestagneerd gezin weer in verbinding kan komen, met zichzelf, en met elkaar. Afstemmen en spiegelen om je letterlijk gezien te voelen is hierbij een voorwaarde. Je open opstellen wordt vaak spannend, wanneer het gevoel van veiligheid in het geding komt. Via ademhaling en beweging wordt op speelse wijze een ander contact gemaakt om ‘meer van hetzelfde’ te doorbreken. Wees welkom!

Elien van Oostendorp over “Ervaren emoties in gezin van herkomst”
In het kader van de verdieping van de kennis van het hechtingsgerichte perspectief en hechtingsgerichte therapie, krijgen cursisten een opdracht in de ruimte die ingaat op het emotionele klimaat in hun gezin van herkomst, en hoe dit mogelijk doorwerkt in hun hulpverlenerschap.

Wilbert Kok over ‘THRILL'
In deze workshop mag je van jezelf laten horen. En je mag gelukkig ook gehoord worden. Er mag heel veel niet in deze workshop: Overdreven je best doen is verboden, de strijd aan gaan met de andere deelnemers mag niet, het kunstje vertonen dat je zo goed beheerst is not done, jezelf of de ander afkeuren staat ook op de zwarte lijst. Kom en ervaar!

Investering
€ 210,- (inclusief 9% btw)

Accreditatie
De NVRG accrediteert deze studiedag met 5 PE-punten.

Plaats
The Colour Kitchen Zuilen
Pr. Christinalaan 1
3554 JL Utrecht
030 – 22 30 023

Tijd
10:00 tot 17:00 uur

Datum en tijdstip:
2021-11-15T10:00:00 2021-11-15T17:00:00
Locatie:
The Colour Kitchen Zuilen
Adres:
Pr. Christinalaan 1
3554 JL Utrecht
Aanmeldperiode:
AANMELDEN